اصطلاحات تخصصی ویپ (VoIP)

اصطلاحات تخصصی ویپ (VoIP)

در این مقاله قصد داریم در خصوص برخی از اصطلاحات رایج و تخصصی ویپ صحبت کنیم.مسلما یادگیری این اصطلاحات باعث خواهد شد تا درک مطالب و مفاهیم تخصصی ویپ برایتان راحت و قابل فهم گردد.

ATA
مخفف Analog Telephone Adapter می‌باشد.
مبدل تلفن آنالوگ به تلفن مبتنی بر IP که برای اتصال يك خط تلفن معمولی به سيستم اينترنت يا VOIP استفاده می‌گردد و تقريباُ كار دستگاه Gateway را انجام می‌دهد اما تنها یک یا دو پورت دارد.

Call Park
قرار دادن یک تماس در حالت انتظار و دادن این قابلیت به داخلی دیگر به طوری که تماس را پاسخ دهد.

Call Pick up
قابلیت هدایت تماسی که در حال زنگ خوردن است به تلفنی که شما در حال حاضر از آن استفاده می‌کنید.

Call Transfer
امکان انتقال تماس به یک داخلی دیگر را برای شما فراهم می‌کند.

DND
در صورت فعال کردن این کلید تلفن شما دیگر زنگ نمی‌خورد و در صورت انجام تنظیمات مرتبط تماس‌های دریافتی را به صندوق صوتی هدایت می‌کند.

Follow Me
فوروارد کردن اتوماتیک تماس‌ها به مقصد مورد نظری که در آن هستید.

FXO
مخفف Foreign Exchange Office می‌باشد.
درگاه RJ11 است كه گيرنده خط آنالوگ بوده و تجهیزات متصل به آن باید قادر به دریافت سیگنال زنگ باشند. معمولاً همان پورتی هست كه روی دستگاه تلفن يا فكس مشاهده می‌كنيد و وظيفه آن اعلان حالت قطع يا وصل بودن گوشی به خط است. از آنجايی‌كه FXO معمولاُ به خود دستگاه وصل است خود دستگاه را مثلاً تلفن يا فكس را FXO Device نيز می‌نامند. برای اتصال خطوط تلفن آنالوگ شبکه‌های PSTN به شبکه IP نیاز به پورت FXO دارید.

FXS
مخفف Foreign Exchange Station می‌باشد.
پورت RJ11 است که سیگنال بوق را تولید می‌کند و از این پورت برای قابل استفاده شدن گوشی‌های آنالوگ در شبکه VoIP به کار می‌رود. به عبارت ديگر اين پورت همان سوكت روی ديوار خانه‌هاست كه تلفن‌ها به آن وصل می‌گردد.

GSM
مخفف Global System for Mobile communication می‌باشد
جی‌اس‌ام، استاندارد «سيستم بين‌المللی ارتباطات همراه» محسوب می‌شود و ساختار سيستم GSM به صورت يك شبكه سلولی است كه اساس آن مبنای تقسيم‌بندی باند فركانسی موجود بين نواحی مختلف و تحت پوشش ايستگاه‌های فرستنده BTS در يك منطقه جغرافيايی را تشكيل می‌دهد.

Hold
یک تماس برقرار شده را به حالت انتظار می‌برد و یا از حالت انتظار خارج می‌کند.

IAX
مخفف Inter Asterisk eXchange protocol می‌باشد.
یک پروتکل مانند SIP و H.323 است با این تفاوت که مخصوص سرور تلفنی استریسک (Astersik) می‌باشد. در صورتی‌که دو دستگاه از پروتکل IAX پشتیبانی کنند می‌توانند از طریق این پروتکل ارتباط برقرار کنند. از پروتکل IAX2 برای ارتباط سرورهای استریسک با یکدیگر، ارتباط با تلفن‌های IAX2 و کلاینت‌های IAX2 استفاده می‌شود.

IETF
مخفف Internet Engineering Task Force می‌باشد.
کمیته استانداردسازی اینترنت

ITU
مخفف International Telecommunications Union می‌باشد.
کمیته بین‌المللی مخابرات

IVR
مخفف Interactive Voice Response می‌باشد.
به سیستم‌های پاسخگوی خودکار تلفنی اطلاق می‌گردد و در فارسی به عنوان تلفن‌گویا معرفی می‌شود.

NAT
مخفف Network Address Translator می باشد.
بطور خلاصه بعنوان واسط بین یک شبکه محلی و اینترنت عمل می‌نماید.NAT به یک دستگاه مجاز در اینترنت اجازه می‌دهد که بصورت یک روتر عمل نماید.

PBX
بطور عمومی به مراکز تلفنی اطلاق می‌گردد. اصلی‌ترین وظیفه PBX قرارگرفتن بین یک یا چند خط تلفن شهری و تعدادی از کاربران و تقسیم تماس‌ها بین دو طرف است.

PCM
مخفف Pulse Code Modulation می‌باشد.
نمایش دیجیتالی یک سیگنال آنالوگ بصورت بازه‌های 0 و 1،همچنین بعنوان استانداردی در صوت و تصویر دیجیتال نیز استفاده می‌گردد.

PSTN
مخفف Public Switched Telephone Network می‌باشد.
شبکه عمومی مخابرات که بعنوان شبکه تلفن ثابت نیز از آن یاد می‌شود.

QoS
مخفف Quality of Service می‌باشد.
یک استراتژی است که از آن برای کنترل جریان ترافیک شبکه استفاده می‌شود تا جریان ترافیک شبکه را برای نرم‌افزارهایی که بیشتر به آن نیاز دارند اولویت‌دهی کنند. در نتیجه این نرم افزارها با توجه به نیازشان از ترافیک جریان شبکه بهره بالاتری خواهند برد. پس Qos به این معنی است که کنترلی بر پهنای باند و جریان ترافیک شبکه داشته باشید و به نرم‌افزارها و کاربران مختلف ترافیک متفاوتی اختصاص دهید.

RFC
مخفف Request For Comment می باشد.
یادداشت‌های منتشر شده IETF که روش، رفتار، تحقیقات و نوآوری‌های تصویب شده در زمینه اینترنت و سیستم‌های متصل به آن را توضیح می‌دهند و دارای شماره منحصر بفردی می‌باشند.

RTP
مخفف Real-time Transport Protocol می‌باشد.
استاندارد فرمت بسته‌های صوتی و تصویری در اینترنت RFC3550

SIP
مخفف Session Initiation Protocol می‌باشد.
یک پروتکل ارتباط سیگنالی است که بطور وسیع برای جلسات ارتباطی چند رسانه‌ای (صوت و تصویر) روی شبکه‌های مبتنی بر IP استفاده می‌شود.

Speed Dial
امکان شماره‌گیری سریع تلفن‌هایی را که پرکاربردند به کاربر می‌دهد.

SS7
مخفف Signaling System7 می‌باشد.
مجموعه‌ای از پروتکل‌های سیگنالینگ تلفنی که برای راه‌اندازی اکثر PSTN ها بکار گرفته می‌شود.

VoIP Gateway
قطعه‌ای سخت‌افزاری است که هدف آن تبدیل ترافیک تلفنی خطوط تلفن آنالوگ PSTN به بسته‌های دیجیتال IP برای انتقال بر بستر شبکه و یا تبدیل دیجیتال به ترافیک تلفنی آنالوگ برای انتقال در بستر خطوط عادی شهری PSTN می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *