بررسی ابزارهای عیب یابی میکروتیک

در این قسمت می خواهیم تعدادی از ابزار های میکروتیک که جهت تست و عیب یابی استفاده می شوند را معرفی کنیم .

برای دسترسی به این ابزار از منوی سمت چپ winbox گزینه Tools را انتخاب می کنیم لیستی از ابزار های میکروتیک به نمایش در می آید که در اینجا تعدادی از آنها را توضیح می دهیم  و مابقی ابزارها در مقالات بعدی توضیح داده خواهد شد.

دسترسی به ابزارهای میکروتیک

ابزار Ping 

ب مهمترین ابزار مدیران شبکه ping می باشد . میکروتیک این ابزار را برای بررسی اتصالات شبکه استفاده می کند.  از منوی tools گزینه ping را انتخاب کنید .پنجره ای مانند شکل زیر باز می شود. شما می توانید آیتم های زیادی نظیر سورس و یا اینترفیس را هم مشخص کنید

ابزار پینگ در میکروتیک

ابزار Tracerout 

با استفاده از این ابزار می توان مسیر حرکت پکت را بررسی کرد .

ابزار traceroute در میکروتیک

تست سرعت با استفاده از Bandwith Test در میکروتیک

برای بررسی نرخ ارسال و دریافت دیتا بین دو میکروتیک استفاده می شود . که در آن یک روتر به عنوان سرور و دیگری کلاینت می باشد . به صورت پیشفرض همه میکروتیک ها سرور تست سرعت هستند ولی برای غیر فعال کردن آن لازم است از زیر منوی tools گزینه Btest Server  را انتخاب کنید و تیک کنار Enable را بردارید.

فعال نمودن BW test در میکروتیک

شما می توانید سرعت در یافت و ارسال و یا هردو را مورد آزمایش قرار دهید . البته برای اتصال به میکروتیک سرور نیاز به نام کاربری و کلمه عبور آن دارید.

ابزار BW تست در میکروتیک

IP Scan  در میکروتیک

این ابزار هم برای یافتن IP های متصل به هر اینترفیس میکروتیک مورد استفاده قرار میگرد توجه داشته باشید که IP Scan با استفاده از پروتکل ICMP کار می کند و تجهیزاتی که به این پروتکل پاسخ ندهند در شبکه پیدا نخواهند شد.

ابزار IPScan در میکروتیک

Telnet  در میکروتیک

شما با استفاده از این ابزار می توانید به تجهیزات دیگر در شبکه  Telnet، Mac Telnet  و یا SSH بزنید فرض کنید در شبکه داخلی شما یک سوئیچ نیاز به تنظیماتی دارد شما می توانید با winbox  به میکروتیک متصل و از آنجا با استفاده از SSH به سوئیچ متصل شوید.

ابزار Telnet در میکروتیک

Torch  در میکروتیک

شاید مهمترین ابزاری که در میکروتیک وجود دارد همین ابزار باشد با استفاده از آن می توانید پکت های ورودی و یا خروجی روی روتر را بررسی کنید این قسمت شامل فیلتر های زیادی می باشد که با استفاده از آنها خیلی راحت و سریع می توانید به عیب یابی شبکه خود بپردازید.

تورچ در میکروتیک

مقاله تکمیلی بزودی بارگزاری خواهد شد.

در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید مقاله تنظیمات IP در میکروتیک را از اینجا مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *