طریقه اینترنت دار کردن میکروتیک

یکی از بیشترین مصارف روتر ها قرار دادن آنها در شبکه به منظور  مسریابی ترافیک خروجی میباشد و یکی از مهمترین این مسیر ها مسیر یابی کاربران به سمت اینترنت می باشد در این مقاله سعی می کنیم انواع روش های اتصال را توضیح دهیم و همچنین نحوه اتصال روتر بورد میکروتیک به اینترنت توسط مودم ADSL  را توضیح می دهیم .

روش های مختلفی برای اتصال روتر بورد میکروتیک به اینترنت وجود که در این مقاله چند روش را توضیح خواهیم داد .

اتصال کاربران خانگی با مودم ADSLبه اینترنت

این دسته از کاربران بیشترین تعداد را خواهند داشت البته هنوز هم بعضی از سازمان های کوچک به وسیله ADSL به اینترنت متصل می شوند .

به دو سه روش می توان میکروتیک را به مودم ADSL متصل کرد.

روش اول

در این روش کانکشن PPPoE  روی مودم ADSL قرار دارد و مودم در حالت Nat عمل می کند در این حال پورت WAN مودم ADSL  دارای Public ip میباشد و تمام بسته های دریافتی توسط مودم به IP Public روی مودم NAT می شوند.

در سناریو ما فرض بر این است که مودم ADSL ما روی پورت Lan دارای DHCP می باشد وip  مودم برابر 192.168.1.1 می باشد .

یکی از پورت های modem را با استفاده از کابل Ethernet به یکی از پورت های روتر میکروتیک وصل میکنیم .

در این سناریو فرض می کنیم که پورت 1 روتر میکروتیک را مانند شکل زیر به مودم ADSL زده ایم .

روی پورت ether1 از روتر میکروتیک می توانیم DHCP کلاینت اجرا کنیم  . با تنظیم DHCP کلاینت پورت یک روتر به صورت خودکار IP  دریافت می کند و یک روت استاتیک به جدول روت اضافه می شود .

در این آموزش قصد داریم به صورت دستی این کار را انجام دهیم برای این منظور ابتدا باید به پورت یک روتر میکروتیک یک آدرسIP  در رنج آدرس IP مودم ADSL بدهیم. از آنجایی که در آموزش های قبلی طریقه اضافه کردن آدرس IP را به صورت تصویری آموزش داده ایم در این مطلب به وسیله CLI آدرس را درج میکنیم .

/ ip   address   add    address=192.168.1.20    network=255.255.255.0    interface=ether1

در مرحله بعد برای آنکه روتر بورد میکروتیک بسته هایی که روتی برای آنها پیدا نمیکند را به سمت مودم ADSl بفرستد باید یک Defult Route  به جدول روت اضافه کنیم

/  ip   route    add    dst-address=0.0.0.0/0     gateway=192.168.1.1

با اضافه کردن این خط route  ، روتر شما به اینترنت وصل شده است و می توانید از سرویس آپدیت آنلاین و یا NTP  استفاده کنید ولی در این سناریو ما می خواهیم به لپ تاپی که به پورت دوم روتر بورد میکروتیک متصل است اینترنت بدهیم برای این کار باید ابتدا به پورت دوم  روتر بورد میکروتیک یک IP بدهیم

/ ip   address   add    address=192.168.2.1    network=255.255.255.0    interface=ether2

و به لپ تاپ هم یک IP در رنج IP اینترفیس دوم روتر بورد میکروتیک می دهیم به عنوان مثال به لپ تاپ آدرس Ip 192.168.2.20 را می دهیم و  Gateway را برابر IP روتر بورد میکروتیک قرار می دهیم .

در مرحله آخر باید یک NAT از نوع Masqurade به میکروتیک اضافه کنیم.

/ ip   firewall    nat    add     chain=srcnat     action=masquerade

با اضافه کردن این دستور nat لپ تاپ شما به اینترنت وصل خواهد شد .

برای تست اتصالات به روتر بورد میکروتیک و یا اتصال روتر بورد میکروتیک به اینترنت میتوانید از ابزار Ping استفاده کنید برای این کار در  winbox  از منو سمت راست گزینه Tools و سپس ping  را انتخاب می کنید . با تصویری مانند شکل سمت راست مواجه می شوید .

در قسمت ping to آدرسی که می خواهید پینگ شود را وارد میکنید در قسمت اینترفیس اگر چیزی وارد نکنید خود روتر از طریق جدول روت مسیر مناسب پیدا میکند. با کلیک روی استارت عملیات Ping شروع و گزارش آن در زیر همین صفحه نمایش داده می شود برای توقف ping هم روی stop کلیک کنید

روش دوم :

در این قسمت از آموزش دو روش دیگر برای اتصال میکروتیک به اینترنت را خواهیم گفت که روش دوم بسیار پرکاربرد است . البته شما وابسته به امکانات و نیاز هایی که در اختیار دارید می توانید یکی از این روش ها را برای اتصال به اینترنت انتخاب کنید .

در قسمت قبل آموزش ، به اتصال روتر بورد میکروتیک به اینترنت از طریق مودم ADSL پرداختیم در سناریو قبلی  IP Public روی مودم قرار داشت . عدم وجود IP public روی روتر باعث می شود در بیشتر کارها مودم هم در گیر باشد ، به عنوان مثال برای دسترسی از طریق اینترنت به روتر باید تنظیماتی روی مودم هم انجام شود . ; در این سناریو قصد داریم ارتباط فقط از طریق روتر باشد و مودم فقط کار تبدیل سیگنال را انجام دهد .

سناریو مانند تصویر زیر می باشد.

توجه داشته باشید که در صورتی مودم شما بیسیم می باشد در این حالت اینترفیس بیسیم از کار خواهد افتاد. مودم را در حالت bridge قرارداده و یکی از پورت های اترنت را به پورت ether1  میکروتیک وصل میکنم.

برای کانفیگ روتر بورد میکروتیک در winbox از منو سمت چپ گزیننه PPP را انتخاب میکنیم با پنجره ای مانند شکل سمت چپ مواجه می شویم .

در این قسمت روی علامت ADD کلیک و PPPoE Clinet را انتخاب می کنیم .

در پنجره جدید باز شده ، در تب General در قسمت interface درگاهی که مودم متصل است را انتخاب میکنیم . در تب Dial نام کاربری و کلمه عبور مربوط به اشتراک خود را وارد کنید و تیک مربوط به Add Defult Route را بزنید با این کار بعد از ساخته شدن کانکشن PPPoE یک defult route هم به جدول روت اضافه میشود . این پنجره را تایید کنید.

با اضافه شدن کانکشن pppoe  یک رول NAT  از نوع masqurade هم اضافه خواهد شد . در صورتی که کانکشن PPPoE متصل شود در تب وضعیت می توانید IP اختصاص داده شده به شما توسط ISP و مدت زمان اتصال را ببینید .

برای اتصال لپ تاپ خود به اینترنت هم کافی است مانند مطلب قبلی به اینترفیس Ether2 روتر میکروتیک یک IP  اختصاص بدهید و روی لپ تاپ خود نیز یکه IP در همان رنج قرار بدهید و آدرس gateway را IP روتر بگذاارید .

این حالت اتصال کاربردی ترین حالت اتصال میکروتیک به اینترنت از طریق ADSL می باشد .

روش سوم

این روش مانند روش اول می باشد با این تفاوت که مودم را بجای حالت Nat روی حالت route قرار می دهیم و بجای ست کردن IP private روی اینترفیس روتر باید Public IP ست کنیم IP را می توانید از ISP خریداری کنید با این روش می توانید چند روتر را توسط یک خط اینترنت با IP public مجزا به اینتر نت متصل کنید. توجه داشته باشید که در این روش هم اینترفیس وایرلس مودم مانند قبل کار نخواهد کرد و با اتصال به آن حتما باید روی دستگاه متصل Ip Public ست شده باشد تا بتواند از اینترنت استفاده کند .

در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید مقاله رعایت نکات امنیتی در میکروتیک را از اینجا مطالعه نمایید

3 پاسخ

  1. ۱- من یک میکروتیک SXT Lite دارم که آی پی ولید داره و DHCP ست شده در آن (فعلا به سیستمی وصل نیست در شبکه)

    ۲- یه میکروتیک ۹۵۱G هم دارم که کل شبکه وصلن به این و بعنوان میکروتیک اصلی استفاده میکنم و اونم آی پی ولیدی داره برا خودش

    در حالت کلی هر تنظیمی که بر روی میکروتیک اولی ست بود بر روی میکروتیک دوم هم هست، NAT ها و DHCP ها همه یکسان، هر وقت نت یکی از مودم ها قطع میشد، میکروتیک رو از سوییچ جدا میکردم و میکروتیک دوم رو به شبکه وصل میکردم، این کل روال بود…

    جهت جلوگیری از ادامه این روند

    حال میخوام SXT Lite رو به یکی از پورتهای خالی ۹۵۱G وصل کنم:

    ۳- چطور باید تنطیمات رو ست کنم در ۹۵۱G ؟

    ۴- آیا اول باید DHCP SXT Lite رو غیرفعال کنم و کل رولها و NAT هاش رو پاک کنم؟

    ۵- و بقیه روال رو همانند مباحث و فیلمهای آموزشی تجمیع دو لینک در میکروتیک انجام بدم؟

    ۶- چطوری میشه تعیین کرد در تنظیمات و فیلدهای NAT که مثلا فلان سیستم اینترنت اش از فلان لینک اینترنت باشه و به یه لینک دیگه سوییچ اش نمود؟

    لازم بذکره که SXT Lite 5 اینترنتش بصورت PPPoE از مخابرات تامین میشه و ۹۵۱G وصل هست به مودم یک اپراتور، پورت ۲ وصل به مودم، پورت ۳ وصل به شبکه داخلی

    پورت ۱ و ۴ اش خالی هست، میخوام حالا SXT رو وصل کنم به یکی از این پورتهای خالی ۹۵۱G

    که من‌بعد بتونم در تنظیمات فایروال NAT بگم فلان کلاینت الان اینترنت اش از کدام لینک باشه

    PPPoE رو در قسمت اینترفیس های میکروتیک ۹۵۱G ایجاد کنم و اینترفیس های میکروتیک SXT Lite رو بریج کنم؟

    1. شما کافیه dhcpروی SXT LITE رو حذف کنید و همه چیز رو بیارین روی 951 ، به راحتی میتویند کل شبکه رو در دسترش داشت هباشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *