شبکه کامپیوتری چیست؟

شبکه کامپیوتری چیست؟

پیش از به وجود آمدن شبکه بزرگ‌ترین مشکلات کاربران انتقال اطلاعات بود. در محیط‌های غیر شبکه  درصورتی ‌که کاربر تصمیم به انتقال اطلاعات به یک سیستم دیگر می‌گرفت مجبور بود از ابزاری مانند دیسکت و کارت پانچ  استفاده کند  و پس از کپی کردن اطلاعات اقدام به جابه‌جایی فیزیکی کارت پانچ کند.

از مشکلات روش انتقال فیزیکی اطلاعات، هزینه خریداری وسایلی مانند دیسکت، سی دی و امروزه هارد و فلش مموری است. به این هزینه‌ها اتلاف زمان را نیز باید اضافه کرد. محدودیت حجم ذخیره‌سازی اطلاعات و همچنین  فرسایش تدریجی ابزارهای فیزیکی از مشکلات این روش است. اکنون باوجود شبکه‌های کامپیوتری و اتصال کامپیوترها به روش‌های گوناگون، می‌توان موجب کاهش هزینه‌های انتقال و همچنین زمان انتقال اطلاعات  و بالا بردن امنیت شد.

تعریف شبکه کامپیوتری

شبکه به مجموعه دو یا چند کامپیوتر که به طریقی به یکدیگر متصل شده باشند تا از منابع و امکانات نرم افزاری و سخت افزاری مشترک استفاده کنند، گفته می‌شود. منابع نرم افزاری مانند فایل ها و پوشه ها و منابع سخت افزاری مانند پرینترها و ….. می باشد. این شبکه‌ها می‌توانند شامل شبکه‌های تجاری شرکت‌های بزرگ تا شبکه‌های محلی کوچک متشکل از فقط دو کامپیوتر که در منازل استفاده می‌شوند، باشد.برای تشکیل شبکه های کامپیوتری دو شرط لازم است : 1.وجود یک رسانه فیزیکی(کابل) جهت ارتباط تجهیزات و کامپیوترها با هم 2.توانایی تبادل اطلاعات کامپیوترها و تجهیزات تحت شبکه با هم

مزایای استفاده از شبکه

اشتراک گذاری اطلاعات و منابع نرم افزاری و سخت افزاری:  از مزایای شبکه‌های رایانه‌ای به وجود آمدن امکان استفاده مشترک از یک منبع اطلاعاتی یا امکانات  جانبی رایانه بدون توجه به محل جغرافیایی هریک از منابع است.

کاهش هزینه: متمرکز نبودن منابع  استفاده مشترک از آن‌ها و پرهیز از پخش آن‌ها در واحدهای مختلف یک سازمان کاهش هزینه‌ها را در پی خواهد داشت.

قابلیت اطمینان: این ویژگی ناشی از امکان به‌ کارگیری سرویس‌دهنده‌های پشتیبان در شبکه است. با به‌کارگیری این سرویس‌دهنده‌ها می‌توان از منابع گوناگون اطلاعاتی و سیستم‌ها در شبکه نسخه پشتیبان تهیه کرد و در صورت عدم دسترسی به یکی از منابع اطلاعاتی از نسخه‌های پشتیبان استفاده کرد.

کاهش زمان: شبکه‌های رایانه‌ای از طریق به اشتراک‌گذاری منابع زمان انتقال اطلاعات را کاهش می‌دهد.

ارتباطات: یکی دیگر از اهداف ایجاد شبکه‌های یارانه‌ای ایجاد ارتباط قوی بین کاربران از راه دور و بدون در نظر گرفتن محدودیت‌های جغرافیایی است کاربران می‌توانند از طریق ابزارهای موجود مانند پست الکترونیکی و یا دیگر سیستم‌های اطلاع رسانی پیغام‌ها و فایل‌های مختلف را مبادله کنند.

قابلیت توسعه: یک شبکه محلی می‌تواند بدون تغییر در ساختار سیستم توسعه‌ یافته و تبدیل به یک شبکه بزرگ شود.

سرویس‌دهی: توزیع سرویس‌های تحت شبکه جهت گسترش خدمات و بسط شبکه‌ها

راه‌حل‌های جدید : شبکه‌ها با رشد خود باعث افزایش راه‌حل‌های جدید اقتصادی، بازاریابی، کارآفرینی و آموزشی با استفاده از مفاهیم digital Marketing ,E-Learning و… در جهان شده‌اند.

شبکه کامپیوتری ، دوستدار طبیعت:

برای تولید هر 700 تن کاغذ3هکتار جنگل نابود میشود تا چند سال پیش در مراکز علمی کاغذ زیادی مصرف میشد اما خوشبختانه بابه وجود آمدن شبکه های کامپیوتری بسیاری از اطلاعات در شبکه های جهانی منتشر می شوند و در دسترس عموم قرار دارند و با این وجود مصرف کاغذ تا حد خیلی زیادی کاهش می یابد.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *